Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

3.5.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Havárie nákladní soupravy u Rajnochovic

Dne 3.5.2004 v 11.15 hod. byli hasiči z Kroměříže požádáni o pomoc při havárii nákladního auta u Rajnochovic.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii nákladní soupravy, tahače a návěsu. Řidič se soupravou sjel do koryta říčky Juhyně u obce Rajnochovice. Při havárii byla proražena jedna z nádrží tahače a došlo jen k drobnému úniku pohonných hmot. Uniklá nafta byla hasiči zachycena do nádob. Před vytažením tahače hasiči přečerpali naftu z nádrží do sudu.

K vyproštění soupravy hasiči povolali vlastní autojeřáb z Kroměříže. Před tím museli hasiči pokácet tři stromy k uvolnění prostoru na vyproštění. Zásah byl pro hasiče složitý z důvodu vzájemného zaklínění tahače a návěsu. Situaci komplikovalo převýšení mezi silnicí a říčkou, stejně jako malý manévrovací prostor. Vytažení celé soupravy zpět na silnici trvalo hasičům asi hodinu a půl. Po vytažení provedli hasiči úklid vozovky.

Havárii na místě šetřila Policie ČR, která také prováděla řízení dopravy z důvodu omezení průjezdnosti. Pro nákladní dopravu byla silnice neprůjezdná asi čtyři hodiny. Osobní doprava projížděla kyvadlově pod havarovaným návěsem.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail