Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

6.5.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Požár ve výrobní hale podniku v Kunovicích
pětatřicet zaměstnanců muselo opustit výrobní halu

Dne 6.5.2004 ve 19.03 hod. byl na linku tísňového volání oznámen požár ve výrobní hale podniku v Kunovicích.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Uh. Hradiště s jednou cisternou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kunovic také s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v jedné z místností ve výrobní hale podniku. Při požáru musela být zastavena výrobní linka na nanuky a asi 35 zaměstnanců bylo evakuováno do bezpečných prostor mimo výrobní halu. Požár byl uhašen před příjezdem jednotek zaměstnanci. Ti k hašení použili ruční práškové hasící přístroje. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Silně zakouřené prostory výrobny na nanuky musely být hasiči odvětrávány pomocí přetlakové ventilace asi jednu hodinu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uh. Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Jako příčinu vzniku požáru stanovil předběžně technickou závadu na elektroinstalaci. Požár zachvátil dvě zářivková tělesa a kabelový rozvod. Požárem se vytvořil hustý dým z hořících plastů, který zaplnil celou výrobní halu podniku. Způsobená škoda na osvětlení byla vyčíslena na 2.000,- Kč.

Podle vyjádření zaměstnanců podniku bude provozní linka zastavena i v dalších hodinách a na potravinářské lince budou probíhat úklidové a čistící práce.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail