Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

19.5.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Požár osobního auta v Kunovicích

Dne 19.5.2004 v 16.49 hod. byl hlášen požár osobního auta v Kunovicích.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Uh. Hradiště s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta Š Felicia Combi. Požár vypukl v motorové části a zcela ji zachvátil. Před příjezdem jednotky byl požáru uhašen občany pomocí ručního hasicího přístroje. Hasiči dále provedli dohašení a prohlídku vozidla.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uh. Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v motorové části po dopravní nehodě s jiným vozidlem. Po nárazu začalo vozidlo hořet a plameny poškodily prostor motoru a kapotu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 55.000 Kč. Hodnoty, uchráněné rychlým zásahem, byly vyčísleny na 100.000 Kč. Při nárazu došlo k odpojení hadičky s olejem od servořízení. Stříkající olejnatá kapalina se vzňala a způsobila požár.


Havárie a požár osobního auta u Klečůvky

Dne 19.5.2004 v 17.38 hod. byl hlášen požár havarovaného vozidla u Klečůvky.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s rychlým zásahovým vozidlem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u Klečůvky došlo k havárii a požáru osobního auta Š Forman. Požár vypukl v motorové části a rozšířil se do kabiny. Uvnitř auta byl uvězněn řidič, který byl v bezvědomí a nemohl se sám dostat ven z hořícího auta. Hasiči začali okamžitě požár hasit a po jeho lokalizaci začali bleskově vůz rozřezávat speciální technikou. Po havárii se vůz převrátil na bok a střechu. Po vyproštění těžce popáleného řidiče byl tento předán do péče přítomných lékařů ze zdravotní záchranné služby. Lékaři mu hned na místě poskytli první pomoc a odvezli ho do nemocnice. Po vytažení řidiče hasiči ochlazovali plynovou nádrž v kufru vozidla.

Havárie auta a následný zásah složek i.z.s. zablokoval dopravu ze Zlína na Klečůvku. Odklon dopravy řídila Policie ČR, která také havárii auta šetřila. Po zadokumentování události hasiči ohořelý vrak auta vytáhli z příkopu na silnici.


Havárie osobního auta u Halenkovic

Dne 19.5.2004 v 19.27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii osobního auta u Halenkovic

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta Š Favorit. Vozidlo havarovalo do příkopu a stromu v jedné ze zatáček a klesání od Halenkovic na Napajedla. Ve vozidle byly zraněny dvě ženy, které na místě ošetřovali lékaři ze záchranné služby. Řidič sám vyvázl bez zranění. Hasiči provedli zajištění auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail