Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

21.5.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   



foto: Tomáš Pantlík

Svědek události zachytil začátek požáru na svůj digitální fotoaparát a jeho kamarádi případ oznámili na linku 158. Z fotografií je patrný nejen rozsah požáru, ale i průběh samovolného vycouvání vozidla z parkovacího místa.


Požár osobního auta zn. Audi na ul. Mokrá ve Zlíně
šetřením na místě nebylo vyloučeno úmyslné zapálení

Dne 21.5.2004 v 00.24 hod. byli hasiči přivoláni k požáru osobního auta zn. Audi na ul. Mokrá ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u řady zaparkovaných aut na místním sídlišti došlo k požáru osobního auta zn. Audi. Hořící vůz poškodil další dvě zaparkovaná auta. Hasiči okamžitě začali požár hasit vysokotlakým proudem vody a pěny. Během zásahu nebyl nikdo zraněn. Dalším zásahem hasiči ochlazovali jednotlivé části poškozených aut a zabránili dalšímu šíření ohně.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo události ohledáno. Na místě vyšetřovatel nevyloučil cizí zavinění a případ je nadále šetřen společně s Policií ČR Zlín. Od svědků události a oznamovatele bylo zjištěno, že vozidlo zn. Audi začalo hořet v řadě zaparkovaných aut. Při požáru došlo ke zkratu ve vozidle a auto začalo samo couvat z parkovacího místa. Po vyjetí narazilo do dalšího zaparkovaného auta zn. Mitsubishi, které bylo značně poškozeno požárem v přední části. Třetí osobní auto zn. Renault bylo požárem poškozeno jen na zadních plastových dílech. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena u tří poškozených aut na 400.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail