Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

24.5.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Požár balkónu na výškové budově II. segmentu sídliště Jižní Svahy ve Zlíně

Dne 24.5.2004 v 10.14 hod. byli hasiči informováni o požáru balkónu na budově II. segmentu sídliště Jižní Svahy ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru na jednom z balkónů ve druhém obytném patře. Požár zachvátil celý vnitřní prostor balkónu, zničil uložené věci a část rámu okna. Majitelka bytu nebyla v době požáru doma. V bytě zanechala opuštěného psa, který po násilném otevření bytu hasiči utekl z domu. Hasiči požár uhasili pomocí vodního děla z jednoho vozidla a následně provedli dohašení nataženým vodním vedením do bytu. V době požáru nebyla nařízena evakuace obyvatel domu, ani podlaží. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Při hašení se několik sousedů, včetně seniorů, zbytečně vystavovalo nebezpečí nadýchání kouře a vlastního ohrožení zdraví, protože z okolních balkónů se zájmem sledovali zásah hasičů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Na balkóně došlo k požáru uložených věcí ze dřeva, plastů a textilu. Po návratu majitelky vyšetřovatel zjistil, že nechala na balkóně zapálenou svíčku na plastovém stolku. Nedbalostním jednáním majitelky při neopatrném používání otevřeného ohně byl balkón značně poškozen, včetně zcela nového skleněného krytí. Způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč. Případ nadále šetří také Policie ČR Zlín jako podezření z obecného ohrožení.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail