Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

24.6.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Požár hospodářského stavení s truhlářskou dílnou a kovárnou v obci Kelč

Dne 24.6.2004 v 03.16 hod. byl hlášen požár domu v obci Kelč.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Kunovice a Kelč. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru hospodářského stavení s truhlářskou dílnou a kovárnou. Hasiči začali okamžitě požár hasit a zabránili jeho rozšíření. Požár zachvátil celé stavení, střechu a vnitřní vybavení dílny.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla zjištěna nedbalost majitele, který před požárem nedostatečně zajistil kovářskou výheň po ukončení prací v dílně. Požár vznikl z nedostatečně vyhaslé kovářské výhně, rozžhavených okují a blízkosti topiva. Způsobená škoda byla vyčíslena na 500.000 Kč, především na pracovních strojích stolárny, vybavení, střeše a stavebních částech objektu.

Požár byl oznámen majitelem dílny, který se v noci vzbudil, a protože doma neměl telefon na přivolání pomoci, tak musel běžet k veřejnému automatu v obci.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail