Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

1.6.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Kroměřížští hasiči nabídli dětem svou stěnu...
aneb netradiční dětský den

Dne 1.6.2004 od 14.00 hod. proběhla v areálu hasičské zbrojnice v Kroměříži netradiční akce.

Ředitel kroměřížských hasičů Ing. Vladimír Pitner přišel s nápadem jak dětem obohatit jejich svátek. Do areálu hasičské zbrojnice pozval děti z místního domova dětí, kterým nabídl na pomalování vnitřní stěnu obvodové zdi. Zeď v délce přes čtyřicet metrů měla, podle jeho představ, vydržet dětem na několik let. Měla tak být vytvořena jakási tradice malování. Hasiči pro děti pochopitelně připravili barvy, štětce a celou řadu sladkých odměn.

Děti však nic nezarazí a ani tak dlouhá stěna pro ně nebyla problémem. Nejen že byla brzo celá pomalována různými motivy, ale dětem to bylo málo. Postupně se tak začala jejich kresbami křídou zaplňovat i celá plocha dvora zbrojnice. Dětský den byl obohacen o další atrakce jako útok vodním stříkačem na cíl, soutěže v přesném hodu i rybaření.

Hasiči i veřejnost tak mohou od dnešního dne obdivovat zajímavé ztvárnění výtvarného pohledu dětí na práci hasičů, jejich techniku, výjevy  z 11. září, nebezpečí plamenů, ale i pěkný nový les, usměvavé sluníčko a mnoho dalšího.




... a výsledek

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail