Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

2.6.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Pomoc hasičů při dalších těžkých nehodách na Uherskohradišťsku

Dne 2.6.2004 v 08.43 hod. byli hasiči informováni o těžké dopravní nehodě u obce Babice.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uh. Hradiště s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi nákladním autem a osobním autem. Jedna osoba z osobného vozu byla zraněna a převezena rychlou lékařskou službou do nemocnice. Hasiči provedli úklid vozovky a zachytili unikající provozní kapaliny z aut. Nehoda byla na místě šetřena policií, která také prováděla řízení dopravy na hlavním silničním tahu I/55.

Dne 2.6.2004 v 16.19 hod. byli hasiči informováni o další těžké dopravní nehodě u obce Újezd.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uh. Brodu s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem Š Octávia a autobusem. Při nehodě řidič osobního auta předjížděl na mokré vozovce, jízdu nezvládl a čelně narazil do protijedoucího autobusu. Řidič autobusu na mezinárodní lince Olomouc-Trenčín téměř vozidlo zastavil, ale střetu zabránit nedokázal. V osobním autě byli vážně zraněni čtyři mladí muži, kteří byli převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice. V autobuse cestovalo 12 osob, z nichž pouze jedna žena utrpěla lehké zranění, které jí bylo ošetřeno na místě.

Dopravní nehodu šetřila na místě policie, která také odkláněla dopravu pro úplnou uzavírku silnice mezi Uh. Brodem a Luhačovicemi. Způsobená škoda byla vyčíslena na autobuse 100.000 Kč a na osobním autě 250.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail