Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

18.8.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Počet požárů na Kroměřížsku stoupá

Dne 18.8.2004 v 09.44 hod. byli hasiči informováni o požáru stohu v Kroměříži.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ulici Zborovská hoří starý balíkovaný stoh slámy. Hasiči okamžitě roztáhli vodní vedení a požár uhasili. Díky rychlému zásahu se požár nerozšířil a nezpůsobil větší škody. Hasiči museli v zakouřeném prostředí zasahovat v dýchacích přístrojích. Lisovaná sláma byla postupně rozebírána a prolévána vodou. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. Zásah hasičů trval přes tři hodiny.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Šetřením se zjistilo, že požár založil asi sedmiletý chlapec, který si ve stohu hrál se zápalkami. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Případ byl předán Policii ČR.

Dne 19.8.2004 v 04.26 hod. byli hasiči znovu informováni o požáru na ul. Zborovská. Znovu vyjela na místo jednotka profesionálních hasičů s jednou cisternou, která provedla dohašení malých ohnisek požáru stohu slámy. Při zásahu nebyl nikdo zraněn a jednotka se vrátila asi po devadesáti minutách.

Dne 18.8.2004 v 13.46 hod. byli hasiči informováni o požáru průmyslového objektu v Hulíně.

Na místo okamžitě vyrazily jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Holešova s rychlým zásahovým vozidlem, třemi cisternami a vysokozdvižným žebříkem, které dále posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Hulín, Kroměříž a Břest. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru střešní konstrukce na objektu bývalého cukrovaru. Hasiči okamžitě začali požár hasit a rychlým zásahem zabránili jeho rozšíření na další části objektu. V silně zakouřeném prostředí museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno s tím, že pravděpodobnou příčinou vzniku požáru bylo tepelné samovznícení. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail