Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

10.9.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   


Tragické úmrtí seniora při spalování porostu v Uh. Hradišti, Jarošově

Dne 10.9.2004 v 15.18 hod. byli hasiči informováni o požáru trávy v Jarošově.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Uh. Hradiště s jedním vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru trávy a plotu rodinného domu. Hasiči následně požár uhasili a zabránili jeho dalšímu rozšíření.

Při příjezdu však uviděli, že mimo místo požáru leží starší muž. Ten byl vytažen z místa požáru sousedy, kteří požár zpozorovali. Lékař zdravotnické záchranné služby prováděl oživovací pokusy, ale marně. Muž na místě zemřel.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uh. Hradiště bylo místo ohledáno. Vyšetřovatel konstatoval, že s největší pravděpodobností muž na pozemku spaloval porost, na kterém se požár nekontrolovaně rozšířil na okolní suchou trávu a zasáhl také dřevěné oplocení rodinného domu. Požárem byla zachvácena plocha asi 500 metrů čtverečných. Muž nar. 1927 se zřejmě snažil požár uhasit, ale buď se nadýchal zplodin a upadl, nebo ho postihla srdeční příhoda. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 1.000,- Kč. Případ na místě šetřila Policie ČR.

V letošním roce jde již o druhý případ úmrtí seniora při spalování nebo vypalování porostu ve Zlínském kraji.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail