Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

10.10.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Požár garáže u rodinného domu v obci Kašava

Dne 10.10.2004 v 17.14 hod. byli hasiči informováni o požáru v obci Kašava.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Kašava, Slušovice a Fryšták. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že místní jednotka dobrovolných hasičů zasahuje u rozsáhlého požáru garáže rodinného domu. Hasiči společně lokalizovali požár a provedli průzkum v celém objektu. Garáž sloužila jako sklad, a proto museli hasiči postupně vynášet věci ven. Hasiči našli dvě plynové nádoby, které ochlazovali, stejně jako i další materiál.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Šetřením bylo zjištěno, že garáž dříve sloužila jako čalounická dílna a v současné době byla využívána jako sklad materiálu. Požárem byla zachvácena celá vnitřní část garáže s uskladněným materiálem. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 400.000 Kč. Příčina vzniku požáru je stále v šetření.

aktualizováno

Dne 11.10.2004 v dopoledních hodinách proběhlo na místě další podrobné ohledání místa činu. Ohledání se společně účastnili vyšetřovatelé hasičů a zástupci Policie ČR. Na místě bylo zajištěno několik důležitých stop pro další zkoumání. Případ je i nadále v šetření.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail