Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

28.10.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Cvičení jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů v centru Zlína
Svolání Krizového štábu statutárního města Zlín

Dne 28.10.2004 v 07.50 hod. byli hasiči informováni a požádáni o pomoc z Krizového štábu statutárního města Zlín k mimořádné události v části Čepkov.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se zásahovým vozidlem a speciálním protichemickým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k zaplavení rozestavěné části obchodního centra na Čepkově. Hasiči okamžitě zahájili průzkum v objektu a zjistili skutečný stav ohrožení. Na místě byl odebrán vzorek vody, který byl vyhodnocen v přenosné laboratoři. Voda nebyla kontaminována žádnou nebezpečnou chemickou látkou, a proto mohla být odčerpávána do kanalizace. Pomocí speciální techniky byl vyřezán otvor na případnou evakuaci a záchranu osob ze zaplaveného objektu.

Na místo postupně přijely čtyři jednotky sboru dobrovolných hasičů města Zlín a jeho jednotlivých částí. Dobrovolní hasiči zahájili čerpání vody z objektu, k čemuž použili čtyři čerpadla. Krátce po 11.00 hod. byla na místo vyslána další jednotka profesionálních hasičů k posílení techniky na odčerpání značného množství vody.

Spolupráce s jednotkami sborů dobrovolných hasičů obcí je ve Zlíně na vysoké úrovni a jejich pomoc je využívána u řady zásahů. S postupem probíhající akce byly předány také kompetence řízení veliteli SDH a jednotka profesionálních hasičů se vrátila na základnu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail