Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

1.11.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě mezi Kroměříží a Hulínem

Dne 1.11.2004 v 11:34 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě mezi Kroměříží a Hulínem.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s rychlým zásahovým vozidlem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Kroměříží a Hulínem došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem Trabant a dodávkou Fiat Ducato. V osobním autě cestovali dva lidé a pes. V dodávce byl jen řidič, který nebyl zraněn. Při střetu byli oba cestující z osobního auta vymrštěni ven a utrpěli zranění. Zároveň došlo k utržení nádrže u osobního auta a částečnému vytečení paliva.

Hasiči dorazili na místo a okamžitě začali poskytovat zraněným první pomoc. Po příjezdu lékařů zdravotnické záchranné služby bylo zjištěno jedno velmi těžké zranění, a proto byl na místo okamžitě přivolán vrtulník letecké záchrany. Ten si po příletu převzal zraněného k transportu do nemocnice.

Unikající provozní kapalina z nádrže byla zasypána sorbenty a po vyšetření nehody byla vozovka hasiči uklizena. Na místo musel být povolán vůz strážníků městské policie, který zajistil psa a hlídka se dále podílela na řízení dopravy frekventovaného úseku silnice. Dopravní nehodu na místě šetřila Policie ČR.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail