Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

10.11.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě v Zádveřicích

Dne 10.11.2004 v 09:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě v Zádveřicích.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s rychlým zásahovým vozidlem, jednou cisternou a jeřábem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v Zádveřicích u motorestu došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Ford a dodávkou zn. Mercedes.

Po vzájemném střetu se osobní auto dostalo mimo silnici, kde se převrátilo na střechu za plotem rodinného domu. Řidič osobního auta vezl svou manželku ve vysokém stádiu těhotenství do porodnice. Žena byla z vozidla vytažena a hlídkou policie okamžitě převážena do nemocnice. Policisté na cestě do porodnice přeložili ženu do vozidla zdravotnické záchranné služby a předali do péče lékařů. Řidič byl po nehodě v šoku a nakonec byl převezen do nemocnice k vyšetření. V dodávce nebyl nikdo zraněn.

Hasiči na místě zajistili vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po vyšetření dopravní nehody bylo vozidlo jeřábem vytaženo na silnici a unikající provozní kapaliny byly zasypány sorbenty. Dopravní nehoda způsobila omezení průjezdu, které řešila hlídka Policie ČR.

pozn. autora: žena byla do nemocnice dopravena v pořádku a hned také porodila zdravého syna...

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail