Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

25.11.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Požár objektu bývalé prasečí farmy v Lůžkovicích

Dne 25.11.2004 v 06:52 hod. byli hasiči informováni o požáru nízké budovy v Lůžkovicích.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozidly, kterou dále posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Lůžkovice a Želechovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru nízké budovy bývalého objektu prasečí farmy. Požár vznikl uvnitř v prostoru pod střechou a zachvátil její asi desetimetrovou část.

Hasiči bleskově natáhli vodní vedení a pronikli do objektu v dýchacích přístrojích. Postupně museli rozebírat strop, části vnitřní konstrukce střechy a hasit jednotlivé lokální požáry. Silně zakouřené prostory museli hasiči odvětrat pomocí přetlakové ventilace. Celý zásah trval hasičům přes jednu hodinu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo ohledáno. Před požárem probíhaly uvnitř objektu úpravy a práce s plynovou svářecí soupravou na odstranění kotců z kovových trubek. Po skončení včerejší večerní práce nezajistili svářeči podle zákona potřebný dohled po dobu nejméně osmi hodin a došlo k požáru. Nedbalostní jednání bude projednáno ve správním řízení hasičů. Způsobená škoda byla majitelem objektu vyčíslena na 200.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail