Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

30.11.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Pomoc hasičů při haváriích aut u Kašavy

Dne 30.11.2004 v 10:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné havárii osobního auta u obce Kašava.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s rychlým zásahovým autem, cisternou a jeřábem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kašava a Držková došlo k vážné havárii osobního auta zn. Ford. Řidička nar. 1975, byt. Lukov, nezvládla jízdu na zledovatělém úseku vozovky a havarovala do příkopu vedle cesty, kde se převrátila na střechu. Ve vozidle byla společně s matkou také její pětiletá dcerka.

Po příjezdu hasičů bylo vozidlo zajištěno proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Řidička a její dcera byly předány do péče lékařů a odvezeny do nemocnice ve Zlíně. Havárie vozidla si vyžádala omezení dopravy při vyprošťování vraku zpět na silnici. Během řešení případu byla hasiči zpomalována doprava, aby nedošlo k dalším nehodám.

Při návratu rychlého zásahového vozidla hasičů do Zlína zasahovala jednotka u další havárie osobního auta. Vozidlo zn. Seat havarovalo částečně mimo silnici přes svodidla. Řidička havarovala v lesním úseku, kde byla rovněž vozovka namrzlá a kluzká. Hasiči pomohli s vyproštěním vozidla zpět na silnici.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail