Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

13.12.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Pomoc hasičů při těžkých nehodách na Zlínsku

Dne 13.12.2004 ve 20:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké havárii osobního auta u Kunovic.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u cihelny v Kunovicích došlo k těžké havárii sportovního osobního auta zn. Ford Probe. Řidič havaroval do pole, kde se převrátil na střechu.

Při příjezdu jednotky už na místě zasahovala zdravotnická služba, která zraněnému řidiči poskytovala první pomoc. Hasiči pomohli zdravotníkům s transportem zraněného řidiče do sanitky, a ten byl následně odvezen do nemocnice. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Na místě setrvali až do vyšetření havárie policií.

Dne 13.12.2004 v 16:03 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné havárii osobního auta v Holešově.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u místního nákupního střediska došlo k havárii osobního auta zn. Seat Toledo. Starší manželský pár, cestující ve vozidle, utrpěl po havárii auta do stromu zranění, pro které byl převezen záchrannou službou do nemocnice.

Při příjezdu jednotky bylo nutné poskytnou zraněným seniorům první pomoc. Do příjezdu lékařské pomoci jim v tom pomáhala zdravotní sestra, která šla tou dobou kolem a neváhala pomoci zraněným a hasičům. Po příjezdu rychlé zdravotnické pomoci byli oba odvezeni. Hasiči na místě zajistili vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail