Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

25.12.2004
tisková zpráva

150 - Kroměříž - Uh. Hradiště - Vsetín - Zlín

  aktuality
   

Pomoc hasičů při tragické nehodě u Březnice

Dne 25.12.2004 v 08:53 byli hasiči požádáni o pomoc při tragické dopravní nehodě u Březnice.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě osobního auta zn. Mitsubishi Lancer a nákladního auta odtahové služby. Řidič osobního auta bočně narazil do zadní nájezdové rampy odtahovky, kterou odhodil o deset metrů dále. Řidič osobního auta nar. 1933, byt. Lutonina, utrpěl velmi těžké zranění, kterému podlehl na místě ve vozidle zdravotnické služby.

Po příjezdu hasiči nejdříve speciální vyprošťovací technikou odstranili celou střechu auta, aby se mohli ke zraněnému řidiči dostat záchranáři a lékaři. Zdravotníci ihned začali s resuscitací a hasiči dál otvírali prostor zdemolovaného boku auta a dveří. Následně byl muž vytažen ven a přenesen do sanitního vozu. I přes veškerou snahu lékařů se řidiče nepodařilo zachránit a ten podlehl svým těžkým zraněním.

Celá událost ale začala už mnohem dříve. Krátce před sedmou hodinou ranní havarovalo osobní auto Toyota mezi obcí Březnice a Bohuslavice. Řidič sám vyvázl jen s drobnou oděrkou na hlavě. Po havárii do příkopu a stromu si přivolal na pomoc svého kamaráda a odtahovou službu. V době, kdy odtahová služba měla jeho vozidlo vytáhnout z příkopu uslyšel volání svého kamaráda. Ten stál na silnici před havárií a brzdil přijíždějící vozidla. Kamarád uviděl řítící se Mitsubishi a varoval je křikem. Pracovníci odtahu a on sám stačili jen uskočit a došlo k tragickému střetu. Po průjezdu zatáčkou za obcí Březnice se vozidlo roztočilo a neřízeným smykem na kluzké vozovce narazilo do vozidla odtahu. Po nehodě sám přivolal pomoc záchranářů. Před příjezdem lékařů poskytoval první pomoc jeden z pracovníků odtahové služby.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail