hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.1.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké havárii osobního auta u obce Žlutava

Dne 14.1.2005 v 07:53 hod. byli hasiči požádáni zdravotnickou záchrannou službou o pomoc při havárii auta u obce Žlutava.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Otrokovicích s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k těžké havárii osobního auta zn. Ford, které po projetí zatáčky narazilo bočně do stromu. Zdravotníci nemohli vytáhnout zraněného řidiče z auta, a proto požádali o pomoc hasiče.

Hasiči na místě museli použít speciální vyprošťovací techniku, kterou postupně odstranili boční dveře u řidiče. Postupným roztahováním zdemolovaných částí palubní desky a volantu se podařilo uvolnit sevření řidiče v oblasti nohou. Lékařem prvotně ošetřený řidič byl záchranáři vytažen ven a uložen na transportní lůžko. Po prohlídce a fixaci byl odvezen do nemocnice. Při havárii došlo také ke zranění spolujezdkyně, která sice neutrpěla vážné zranění, ale byla rovněž převezena do nemocnice k ošetření a prohlídce.

Dopravní havárii na místě vyšetřovala policie, jejíž hlídka také odkláněla v době záchrany dopravu. Úsek silnice mezi obcí Napajedla a Žlutava byl uzavřen asi jednu hodinu. Pomoc na místě havárie poskytovalo také několik dalších řidičů. Po ukončení šetření byla hasiči vozovka uklizena.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail