hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.1.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při tragické dopravní havárii v Litenčicích

Dne 24.1.2005 v 07:50 hod. byli hasiči informováni přes tísňovou linku 112 o dopravní nehodě v Litenčicích.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Morkovicích-Slížanech s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k tragické havárii osobního auta zn. Opel, které havarovalo mimo vozovku do budovy trafostanice. K havárii došlo pravděpodobně už v brzkých ranních hodinách, ale pro zranění si nemohla osádka vozu včas přivolat pomoc.

Hasiči museli na místě zasahovat se speciální vyprošťovací technikou, kterou byl zachráněn spolujezdec. Ten kromě zranění utrpěl i silné podchlazení a po vytažení byl na místě předán do péče lékařů zdravotnické služby. Po prvotním ošetření byl převezen do nemocnice k hospitalizaci. Následkům těžkých zranění však při havárii podlehl řidič auta. Poškozenou trafostanici odpojili od proudu pracovníci energetické společnosti.

Po zadokumentování události bylo hasiči vyproštěno z vraku auta i tělo řidiče. Další okolnosti případu a celé havárie šetří nadále Policie ČR Kroměříž.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail