hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.1.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii dvou autobusů na Petrůvce

Dne 24.1.2005 v 15:20 hod. byli hasiči požádáni policií o pomoc při havárii dvou autobusů na Petrůvce.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jeřábem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve stoupání na Petrůvku došlo k havárii dvou autobusů. Jeden autobus sjel mimo vozovku ve střední části a druhý autobus v horní části stoupání. Oba autobusy tvořily překážku v silničním provozu a bylo nutné je co nejdříve dostat zpět na silnici. Nikdo z přepravovaných cestujících v autobusech nebyl zraněn.

Hasiči pomocí navijáku autojeřábu vytáhli první autobus ve střední části. Horní autobus byl téměř současně vytažen za pomoci nákladního auta zn. Tatra. Po celou dobu zásahu byla vozovka uzavřena policií do zprovoznění obou jízdních pruhů.

Během zásahu pracoval na místě také posypový vůz správy a údržby silnic, který se snažil před otevřením vozovky posypat celý promrzlý úsek silnice solí a snížit tak následky sněhové kalamity. Na tomto známém a problematickém úseku silnice pomáhali i dobrovolníci s traktory a pluhy.

Během uzavírky byla doprava odkláněna policií. Pod stoupáním na Petrůvku se shromáždila skupinka čekajících motoristů, včetně autobusu a cisterny.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail