hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.1.2005

 aktuality

Pomoc hasičů při havárii a požáru osobního auta u Bunče

Dne 5.1.2005 v 13:33 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii osobního auta u Bunče.

Na místo okamžitě vyjely jednotky profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a Kroměříže. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Bunčem a obcí Modrá, U Králova stolu, došlo k těžké havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič ve vysoké rychlosti narazil čelně do jednoho ze sloupů trafostanice elektrického napětí. Při nárazu si způsobil zranění, se kterým byl převezen vozem Zdravotnické záchranné služby do nemocnice.

Před příjezdem jednotky pomohl řidiči ze zdemolované kabiny obyvatel nedaleké samoty a zajistil také přivolání odborné pomoci. O několik málo minut později došlo na vozidle k požáru, který byl po příjezdu jednotky hasičů bleskově zlikvidován pomocí vysokotlakého proudu vody. Díky zásahu se požár nerozšířil a poškodil pouze část přední kapoty a palubní desku. Po uhašení požáru bylo auto dál zajištěno proti požáru a úniku provozních kapalin.

Případ na místě vyšetřovala Policie ČR, jejíž hlídka řídila v místě havárie dopravu v jedné polovině vozovky. Na místě zasahoval také výjezd energetické společnosti, který zajistil vypnutí proudu trafostanice.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail