hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.1.2005

 aktuality

Série tragických úmrtí při požárech pokračovala v bytě ve Vsetíně

Dne 8.1.2005 v 06:14 hod. byli hasiči informováni o požáru v bytě na ul. Jiráskova ve Vsetíně.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že z jednoho z bytů v 6. patře vychází kouř a na zvonění nikdo nereaguje. Hasiči násilím vyrazili dveře a vnikli do bytu.

Celý byt byl silně zakouřen a jednotka zasahovala v dýchacích přístrojích. V prostoru kuchyně objevili hasiči malý požár na sporáku, který bleskově zlikvidovali ručním hasicím přístrojem. Prohlídkou bytu byl v obývacím pokoji nalezen mladý muž bez známek života. Po vynesení jeho těla na chodbu domu se lékař záchranné služby snažil o oživení. Svou marnou snahu ukončil asi po třiceti minutách s konstatováním, že již není pomoci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo ohledáno. Jako příčina vzniku požáru bylo stanoveno vznícení potravin na sporáku. Mladý muž nar. 1981, byt. Vsetín, přišel v nočních hodinách domů a dal si vařit jídlo. Pravděpodobně usnul a nemohl tak včas reagovat na vzniklý požár potravin. Následkům zakouření celého bytu na místě podlehl. Požár se nerozšířil do dalších částí bytu a po spotřebování vzdušného kyslíku se téměř sám uhasil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč. Na místě vyšetřovala případ také Policie ČR.

Série tragických případů ve Zlínském kraji za posledních tři týdny:

23.12.2004 - požár v rodinném domě v obci Březová na Zlínsku, tragické úmrtí dvou seniorů - zde
27.12.2004 - požár v domě u Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku, tragické úmrtí muže a ženy - zde
2.1.2005 - požár v rodinném domě v obci Lidečko na Vsetínsku, tragické úmrtí muže - zde
8.1.2005 - požár v bytě ve Vsetíně, tragické úmrtí mladého muže

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail