hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

3.2.2005

 aktuality


Požár chaty v Ostrožské Nové Vsi

Dne 3.2.2005 v 19:47 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v Ostrožské Nové Vsi.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Ostrožská Nová Ves. Po příjezdu jednotky na místo do oblasti rekreačního střediska místních štěrkových jezer bylo zjištěno, že došlo k velmi rozsáhlému požáru jedné z chat.

V době příjezdu byla celá chata v plamenech a ani rychlým zásahem hasičů se nepodařilo uchránit některé její části. Po proboření střechy chaty byla zasažena celá stavba. Hasiči tak požár několika proudy lokalizovali a celkově uhasili. Rozšíření požáru na okolní chaty nehrozilo pro větší odstupové vzdálenosti.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru předběžně ohledáno. Na základě dalších zjištěných údajů se jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru jeví úmyslné založení. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 400.000 Kč. Dnes dopoledne probíhá na místě další společné šetření hasičů i policistů s cílem zajistit důležité stopy.

aktualizováno:

- dopoledne proběhlo na místě požáru další šetření za přítomnosti vyšetřovatele hasičů i policie
- vzhledem k podezření na úmyslné založení požáru si případ k šetření převzala Policie ČR


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail