hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.2.2005

 aktuality


1. ročník turnaje v sálové kopané denních zaměstnanců HZS Zlínského kraje

Dne 11.2.2005 proběhl v tělocvičně základní školy v Hovězí na Vsetínsku 1. ročník turnaje v sálové kopané denních zaměstnanců HZS Zlínského kraje.

Územní odbor Vsetín uspořádal tento turnaj vůbec poprvé pro denní zaměstnance profesionálních hasičů Zlínského kraje. Do turnaje se tak přihlásili např. územní ředitelé, jejich zástupci, pracovníci z oddělení civilní ochrany, prevence, ale také vyšetřovatelé hasičů a vedoucí oddělení.

Na čtyřicet příslušníků si tak mohlo vyzkoušet své fyzické schopnosti ve vzájemných utkáních sálové kopané. Jednotlivé zápasy nepostrádaly patřičné projevy tvrdé bojovnosti, která nebyla oslabena ani věkem některých dříve narozených závodníků. Vůbec nevadilo, že se někteří netrefili do míče ani natřikrát, protože důležitější bylo sejít se, zasportovat si a prověřit svou zdatnost, která je mnohdy oslabena dlouhým vysedáváním v kanceláři.

Organizátorům turnaje patří poděkování, a zvláště pak řediteli školy v Hovězí. Díky jeho pochopení se nejen uskutečnil turnaj v jejich krásné tělocvičně, ale také díky této akci o jeden den prodloužil dětem ze školy prázdniny, když k tomu využil své "ředitelské volno".

A jak turnaj dopadl? Z vítězství se radovalo mužstvo z Územního odboru Uherské Hradiště, které v těsném finále porazilo borce zastupující Vsetínsko. Neskutečná bitva se odehrála o třetí místo, kdy muselo dojít i na penaltový rozstřel, po kterém někteří zvažovali protestní nótu u FIFA, proti údajně ovlivněnému rozhodčímu a neuznaným gólům. Na výsledku to však nic nezměnilo a třetí skončilo družstvo ostřílených chlapů z Kroměříže. Jako čtvrtí uzavřeli turnaj zástupci krajského ředitelství, kteří však zvítězili v anketách o nejpěknější dresy turnaje, nejpěknější nohy hráče turnaje, nejlepší mediální podporu... apod.

Vítězný pohár, diplomy a mnoho věcných a upomínkových cen předal sportovcům ředitel pořádajícího Územního odboru Vsetín pplk. Ing. Zdeněk Hub.

Všem zúčastněným blahopřejeme a přejme si brzká uzdravení všech našich bolestných zranění...

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail