hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.2.2005

 aktuality


Požár chaty v obci Huslenky

Dne 20.2.2005 v 00:42 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v obci Huslenky.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Huslenky, Halenkov a Hovězí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru hospodářského stavení, které bylo přestavěno na chatu. Požár zcela zničil dřevěnou část stavby.

Už při příjezdu jednotek hasičů byla celá budova v plamenech a ani rychlým zásahem se nepodařilo uchránit některé obytné části.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo zjištěno, že původní zděný sklep byl stavebně rozšířen o dřevěnou obytnou přístavbu. V ní probíhala oslava narozenin a po jejím skončení zůstal uvnitř jeden z účastníků. Toho po půlnoci probudil kouř z požáru, kdy stačil vzít pouze hifi věž a vyběhnout ven. Sám také mobilním telefonem přivolal pomoc hasičů. Způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost jednoho z oslavenců, který vysypal nevyhaslý popel z kamen za dřevěné stavení. Za toto jednání byl následně postižen pokutou v blokovém řízení.


foto z nočního zásahu: Jan Václavík, SDH Halenkov

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail