hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.3.2005

 aktuality


Požár stavení s uskladněným topivem v obci Lužná

Dne 8.3.2005 v 03:55 hod. byli hasiči informováni o požáru kůlny v obci Lužná.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Lužná. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru samostatného stavení s uskladněným topivem na dvoře rodinného domu. Požár zasáhl celou střechu a značnou část uskladněného dřeva i uhlí na topení.

Hasiči pomocí několika proudů vody požár lokalizovali a zabránili jeho rozšíření na další hospodářské části stavení a rodinný dům. Po uhašení plamenů bylo postupně nutné vynášet topivo ven a hasit jednotlivé malé lokální požáry pod hořícím dřevem a uhlím. Vynášení ohořelých polen trvalo hasičům přes tři hodiny.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo předběžně ohledáno s tím, že další podrobná prohlídka proběhne v dopoledních hodinách. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 100.000 Kč. Případ je nadále v šetření.

aktualizováno

V dopoledních hodinách proběhlo další podrobné ohledání místa požáru. Po provedení všech důležitých úkonů vyšetřovatel zatím neurčil přesnou příčinu vzniku požáru a případ je tak nadále v šetření společně s policií. Byly však doplněny další zjištěné informace. Požár zpozoroval řidič osobního auta z obce Střelná, který projížděl kolem domu a uviděl kouř. Ihned zastavil a probudil majitele domu. Společně se pak s dalšími osobami snažili požár hasit před příjezdem jednotek pomocí lopat a sněhu. Požárem bylo poškozeno nejen uskladněné topivo, ale i řada pracovního nářadí jako cirkulárka, hoblovačka, sekačka a jízdní kolo. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty stavení za 200.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail