hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.3.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při tragické dopravní nehodě u Zádveřic

Dne 18.3.2005 v 19:59 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u Zádveřic.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, mezi obcí Zádveřice a Vizovice, došlo k těžké dopravní nehodě. Řidič osobního auta zn. Peugeot čelně narazil do protijedoucího nákladního tahače s návěsem.

S pomocí speciální vyprošťovací techniky začali hasiči vozidlo rozstřihávat a uvolňovat. Po odstřižení střechy se dostali lékaři k těžce zraněnému řidiči, který byl vytažen a přenesen do sanitky. Na místě zdravotníci bojovali o záchranu jeho života a po stabilizaci byl převezen do nemocnice. U jeho spolujezdkyně konstatoval lékař velmi těžká zranění, kterým žena na místě nehody také podlehla.

Po nárazu bylo osobní vozidlo odhozeno mimo vozovku. Řidič nákladního vozu se snažil střetu zabránit uhnutím na krajnici, kde se zastavil až o svodidla nad silničním srázem.

Kromě vyprošťování zraněného řidiče pomáhali hasiči také v likvidaci následků nehody po úniku provozních kapalin. Po příjezdu speciálního těžkotonážního jeřábu byl vytažen kamion zpět na silnici.

V době vyšetřování nehody policií byla vozovka zcela uzavřena. Doprava byla odkláněna hlídkami policie na objízdnou trasu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail