hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.3.2005

 aktuality


Požár, výbuch a zranění muže v obci Babice na Vsetínsku.

Dne 25.3.2005 v 15:25 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v obci Babice.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obce Kunovice, Kelč a Babice.

Před příjezdem profesionálních hasičů zasahovala na místě jednotka dobrovolných hasičů, která lokalizovala požár v hospodářské části rodinného domu. Společně pak hasiči požár uhasili a zabránili jeho rozšíření na obytné části domu. Silně zakouřené prostory museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací. Zásah byl proveden v dýchacích přístrojích a po uhašení plamenů byly ochlazovány stěny místnosti.

Při požáru byl zraněn muž nar. 1956, byt. Babice, který utrpěl popáleniny na větší části těla a se zraněním byl odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice k hospitalizaci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo zjištěno, že v jedné z místností hospodářské části domu vznikl požár při výrobě domácí pálenky. Při topení v kotli na tuhá paliva došlo pravděpodobně ke vznícení uskladněného dřeva v těsné blízkosti kotle a požár se rychle rozšířil na část tepelné izolace z vysoce hořlavého polystyrénu. Při požáru v malé a uzavřené místnosti došlo také k výbuchu plynných látek z prováděné výroby lihu. Při požáru byla zraněna jedna osoba a způsobená škoda na uskladněných věcech byla vyčíslena na 30.000 Kč.

Pro podezření ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba lihu si případ na místě převzala Policie ČR k dalšímu šetření. 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail