hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

26.3.2005

 aktuality


 

Požár osobního auta u Buchlovic

Dne 26.3.2005 v 15:26 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Buchlovic.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, ve směru na Brno, došlo k požáru osobního auta zn. Peugeot.

V době příjezdu hasičů bylo již téměř celé vozidlo v plamenech. K uhašení požáru použili hasiči vysokotlaké vodní vedení a zásahem zabránili rozšíření požáru na přívěsný vozík a převážený materiál. Při zásahu a požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo zjištěno, že řidič jel ve směru na Brno, když si ve zpětném zrcátku všiml hustého kouře vycházejícího z výfuku jeho auta. Vozidlo chtěl okamžitě odstavit, když ucítil, že motor přestal pracovat. Po zastavení auta vyšlehly pod motorovou částí plameny. Sám stačil z vozidla vyskočit a před rozšířením požáru ještě rychle vytáhl osobní věci z vnitřního prostoru vozu. Požár zničil motorový prostor a celý vnitřek auta. Způsobená škoda byla vyčíslena na 25.000 Kč. Přesná příčina vzniku požáru je nadále v šetření s tím, že spadá do oblasti technické závady na autě.

Pomoc hasičů na místo přivolali kolemjedoucí řidiči kamionů. Po zadokumentování požáru a odtažení vraku vozidla byla hasiči uklizena vozovka po uniklé naftě.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail