hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.4.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké havárii osobního auta ve Zlíně

Dne 9.4.2005 ve 12:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii osobního auta ve Zlíně na ul. Březnická.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v klesání nad zimním stadionem došlo k těžké havárii osobního auta zn. Ford Escort RS.

Řidič havaroval se svým vozidlem na mokré vozovce při jízdě z kopce do Zlína, kdy nejdříve prorazil kovové zábradlí chodníku, a poté se převrátil na střechu. Sám řidič při havárii z vozidla vypadl a hasiči ho se zraněním pomohli naložit do vozidla zdravotnické záchranné služby. Lékaři zraněného muže odvezli do nemocnice k ošetření.

Na místo byl přivolán také speciální vyprošťovací vůz hasičů, kterým byl vrak vozidla zvednut z chodníku a postaven na kola na silnici. Při havárii došlo k úniku provozních kapalin na jejichž likvidaci použili hasiči sorbenty.

Během vyprošťovacích prací a šetření dopravní havárie byla vozovka v jednom jízdním pruhu uzavřena. Hlídka Policie ČR Zlín řídila dopravu pro oba směry kyvadlově. Dopravní omezení trvalo asi dvě hodiny.  

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail