hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.4.2005

 aktuality


Dva požáry dodávek ve Zlínském kraji

Dne 18.4.2005 v 15:07 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky v obci Loučka.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že uprostřed obce došlo k požáru dodávky zn. Ford, která byla zasažena v motorové části.

Už při příjezdu jednotky byla přední část dodávky celá v plamenech. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na nákladový prostor a uchránit tak další hodnoty. Před příjezdem hasičů se vozidlo snažil řidič uhasit pomocí ručního hasicího přístroje z nedalekého obchodu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě pozoroval nezvyklé chování motoru a plynového pedálu. Vozidlo okamžitě odstavil a pod kapotou vyšlehly plameny. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivovém systému vozu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Dne 18.4.2005 v 17:36 hod. byli hasiči informováni o požáru dodávky u obce Nezdenice.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Nezdenice a Šumice došlo k požáru dodávky zn. Ford, která byla zasažena v motorové části a v kabině.

Už při příjezdu jednotky byla celá přední část dodávky v plamenech. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na prázdný nákladový prostor.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě obcí Nezdenice zpozoroval nejdříve kouř prostupující do kabiny, který postupně sílil. Krátce na to vypukl v jedoucím vozidle požár. Řidič nechtěl nechat hořící vůz v obci, a proto vyjel mimo zastavěnou část a vozidlo odstavil v polích. Po zastavení se požár rozšířil z motorové části na kabinu, kterou zničil. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu. Způsobená škoda byla vyčíslena na 80.000 Kč. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail