hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.4.2005

 aktuality


Požár celodřevěného domu ve Zlíně

Dne 21.4.2005 v 04:38 hod. byli hasiči informováni o požáru domu na ul. Slunečná ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo byl zjištěn rozsáhlý požár celodřevěného domu.

Už při příjezdu jednotek byl dům celý zasažen požárem. Hasiči bleskově rozvinuli několik proudů vody a snažili se požár co nejdříve lokalizovat. Cílem také bylo zabránit rozšíření požáru na okolní stromy. Na místo byla postupně zajištěna kyvadlová doprava vody. Hasiči museli rozebrat konstrukci stavby, což trvalo řadu hodin a celková likvidace byla hlášena až před desátou hodinou dopoledne. Po ukončení prací bylo místo požáru předáno majiteli, který byl poučen o nutnosti dohlídky po dobu osmi hodin.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla předběžně určena nedbalost neznámé osoby. Dům byl dlouhodobě neobýván a byl volně přístupný. Požárem byla budova zcela zničena a způsobené škody byly vyčísleny na 50.000 Kč.

Dne 21.4.2005 v 11:05 hod. byli znovu hasiči voláni na místo požáru domu.

Po příjezdu na místo provedli hasiči dohašení zbytků požáru, který vznikl v okolí komína. Po uhašení se jednotka vrátila zpět na základnu. Majitel prováděl obhlídku místa požáru, když zpozoroval plameny a hned volal na pomoc hasiče. V praxi se tak potvrdila nutnost provádět dohlídky po požárech, protože jejich následný vznik může hrozit i několik hodin po ukončení hasebních prací.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail