hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.4.2005

 aktuality


Požár tří automobilů na parkovišti v Horní Bečvě

Dne 23.4.2005 v 03:49 hod. byli hasiči informováni o požáru auta v Horní Bečvě.

Na místo okamžitě vyjely dvě jednotky sborů dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm a Horní Bečvy se třemi vozidly. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na parkovišti u jednoho z hotelů došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Opel Omega (SK).

Už při příjezdu hasičů bylo celé vozidlo v plamenech. Hasiči bleskově nasadili vodní vedení s nově pořízenou proudnicí RamboJet a požár uhasili. Zásahem se hasičům podařilo zabránit celkovému poškození dalších dvou osobních vozů zn. Renault a Š Felicie, které byly zaparkované okolo hořící Omegy.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo zjištěno, že v době vzniku požáru seděl uživatel Opelu uvnitř vozu, pouštěl si hudbu a spal. Probudil ho až silný žár od vzniklého požáru v zadní části auta. Z vozidla stačil pouze vyskočit a bezmocně se dívat na rozšiřující se požár. Požár zpozorovala a hasičům oznámila zaměstnankyně nedalekého rekreačního střediska. Před příjezdem hasičů se nikdo nepokoušel o hašení, a pravděpodobně vlivem silného žáru, se nikdo neodvážil přeparkovat okolní auta.

Požár zcela zničil osobní vůz Opel a u dalších dvou aut došlo k jejich poškození plameny. Požárem způsobené škody byly předběžně vyčísleny na téměř 900.000 Kč. Příčina vzniku požáru je nadále ve společném šetření hasičů i policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail