hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.5.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké dopravní nehodě u Bílovic

Dne 9.5.2005 v 08:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě u obce Bílovice.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem a speciálním protichemickým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Bílovice a Topolná došlo k těžké dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Mercedes a Ford Escort.

Při čelním střetu obou vozů došlo ke zranění řidiče z Fordu, který byl vyproštěn a okamžitě převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Uherském Hradišti. Po nehodě došlo k úniku většího množství olejů a pohonných hmot na vozovku. Kapaliny se vlivem sklonu vozovky roztekly asi na padesát metrů od místa střetu. Hasiči skvrnu zasypali sorbenty a zabránili tak znečištění půdy u silnice. Po vyšetření nehody a odtažení vraků byla vozovka hasiči očištěna.

Dopravní nehoda omezila průjezdnost komunikace a řidiči byli kyvadlově řízeni po jedné polovině vozovky hlídkou policie. Plná průjezdnost byla obnovena až po desáté hodině.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail