hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.5.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při těžké havárii osobního auta u obce Věžky
těžké zranění těhotné ženy a spolujezdce

Dne 13.5.2005 v 13:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u obce Věžky.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Morkovice-Slížany s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Tetětice a Věžky došlo k těžké havárii osobního auta zn. Moskvič, které se převrátilo a narazilo střechou do stromu u cesty.

Hasiči přijeli na místo jako první a okamžitě začali s pomocí u zraněných v autě. Do další minuty přijela zdravotnická záchranná služba a ve 13:50 hod. přistál k nehodě vrtulník lékařské pomoci z Olomouce. Rozběhlo se bleskové ošetřování především zraněné těhotné ženy, která byla po vytažení z vozidla letecky přepravena do nemocnice. Zraněný muž byl dále v péči lékařů a i on byl po nutném ošetření převezen vozidlem zdravotníků do nemocnice.

Hasiči dále zajistili místo dopravní havárie proti úniku provozních kapalin a vzniku požáru. Po vyšetření havárie policií bylo vozidlo vytaženo a proveden úklid vozovky. Celý zásah byl ukončen po dvou hodinách. Dopravní havárie osobního auta si vyžádala omezení v průjezdnosti, které bylo řízeno hlídkou policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail