hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.5.2005

 aktuality


Požár osobního auta u obce Střílky

Dne 24.5.2005 v 08:25 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Střílky.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku Koryna z Koryčan. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo u obce Střílky k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Octavia combi.

Už při příjezdu hasičů bylo celé vozidlo v plamenech. První na místo dorazila jednotka dobrovolných hasičů a minutu poté i jednotka profesionálních hasičů. Okamžitě bylo nataženo vodní vedení a požár byl uhašen vodou a pěnou. Vozidlo bylo řidičem odstaveno u kamenné zpevňovací zdi, a tak nehrozilo rozšíření požáru do okolního lesa.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy pocítil technické problémy, a proto se rozhodl zastavil na krajnici. Po odstavení vozidla se požár rozšířil z motorové části na vůz a celý ho zničil. Způsobená škoda byla vyčíslena na 380.000 Kč. Příčina vzniku požáru v oblasti technické závady je předmětem dalšího zkoumání. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár omezil průjezdnost hlavním silničním tahem a na místě byla doprava regulována hlídkou Policie ČR. Po vyšetření požáru byl proveden hasiči také úklid vozovky po zásahu.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail