hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.5.2005

 aktuality


Požár rodinného domu v Brumově-Bylnici

Dne 27.5.2005 v 03:53 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v Brumově-Bylnici.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Brumov a Bylnice. Po příjezdu na místo byl zjištěn rozsáhlý požár střechy domu a celodřevěného hospodářského stavení.

Už při příjezdu hasičů byla značná část střechy v plamenech a hořelo i hospodářské stavení. Hasiči bleskově natáhli několik proudů vody a požár dostali pod kontrolu asi po půlhodině intenzivního hašení. Další dvě hodiny pokračovalo dohašení a další likvidační práce na místě události.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo ohledáno. Požár zpozoroval jeden ze sousedů, který zahlédl plameny a okamžitě nechal přivolat pomoc. V době požáru nebyl dům obydlen a jeho ohledáním nebylo vyloučeno úmyslné nebo nedbalostní založení požáru neznámou osobou. Případ je i nadále ve společném šetření s policií. Způsobená škoda byla vyčíslena na 130.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail