hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.5.2005

 aktuality


Požár v rodinném domě v obci Suchá Loz
zranění majitele při snaze uhasit požár

Dne 28.5.2005 v 09:13 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Suchá Loz.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Bánov a Suchá Loz. Po příjezdu na místo byl zjištěn požár v jednom z obytných pokojů rodinného domku.

Jako první zasahovali na místě dobrovolní hasiči obce Suchá Loz, kteří z domu pomohli zraněnému devětapadesátiletému majiteli. Ten se snažil nejdříve sám požár hasit, ale utrpěl popáleniny na obličeji, hlavě a nadýchal se kouře. Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby muže ošetřila a odvezla k hospitalizaci do nemocnice v Uherském Hradišti.

Hasiči postupně natáhli do domu několik proudů vody a požár pokoje uhasili. Zásahem se jim společně podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších místností a na dům. Požárem byl přímo zasažen pouze jeden pokoj. Ostatní místnosti museli hasiči odvětrat od silného zakouření.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. V předběžném výslechu majitel uvedl, že když vešel do pokoje, tak už hořela postel, peřina a část nábytku. Snažil se požár sám uhasit, ale ve stále sílícím kouři to bylo nad jeho síly. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost majitele, který nechal jednoplotýnkový elektrický vařič v blízkosti postele a dřevěného nábytku. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 40.000 Kč.   

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail