hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.5.2005

 aktuality


Požár dřevěné kůlny v Rudicích

Dne 5.5.2005 v 19:19 hod. byli hasiči informováni o požáru budovy v Rudicích.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Rudic a Bojkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u jednoho z rodinných domů došlo k požáru dřevěné kůlny.

Jako první na místě zasahovala jednotka dobrovolných hasičů z Rudic. Jeden z jejich členů první zpozoroval požár v blízkosti požární zbrojnice a rozběhla se akce na uhašení požáru. Požár zachvátil celodřevěnou kůlnu u rodinného domu a zcela ji zničil. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na blízký dům a jeho zničení. Požárem došlo pouze k částečnému zasažení dřevěné střešní konstrukce.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo předběžně ohledáno. Vyšetřovatel na místě nevyloučil úmyslné založení požáru, a proto bylo vyšetřování přesunuto na další den. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 20.000 Kč.

aktualizováno

Dne 6.5.2005 proběhlo v dopoledních hodinách další šetření vyšetřovatele hasičů a policie na místě požáru. Na místo byl povolán speciálně cvičený pes Policie ČR z Ostravy na vyhledávání stop v požářišti. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření. Jsou prověřovány všechny možné verze od nedbalosti majitele, jeho dětí, až po úmyslné založení požáru.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail