hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.6.2005

 aktuality


Tři požáry motorových vozidel ve Zlínském kraji

Dne 4.6.2005 ve 13:44 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Veletin.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko benzinové čerpací stanice u Veletin došlo k požáru osobního auta Š 120.

Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár auta v motorovém prostoru uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celé vozidlo.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy ucítil v kabině benzin a po zastavení zpozoroval požár v motorové části. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na palivové soustavě. Způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč.

Dne 4.6.2005 ve 14:22 hod. byli hasiči informováni o požáru traktoru v obci Vésky.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v areálu místního družstva došlo k požáru traktoru zn. Zetor.

Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár kabiny traktoru uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celé vozidlo a přepravní cisternu. Před příjezdem hasičů se snažilo několik osob požár uhasit pomocí šesti ručních hasicích přístrojů, což přispělo k zastavení rychle se šířícího požáru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Řidič uvedl, že soupravu traktoru s připojenou cisternou odstavil a odešel. Požár zachvátil kabinu traktoru a celou ji zničil. Příčina vzniku požáru v oblasti technické závady je nadále v šetření. Způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč.

Dne 4.6.2005 ve 14:58 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Mladcové.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na polní cestě v katastru části Mladcová došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š 110.

Už při příjezdu hasičů bylo celé vozidlo v plamenech. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár auta uhasili.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy po polní cestě došlo ve vozidle k požáru a on stačil pouze zastavit a vystoupit. Příčina vzniku požáru v oblasti technické závady je nadále v šetření. Způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail