hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.6.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při vážné dopravní nehodě u Starých Hutí

Dne 12.6.2005 ve 12:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vážné dopravní nehodě u obce Staré Hutě.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, u obce Staré Hutě, došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Daewoo Nexia a Ford Focus.

Osobní auto Daewoo se po smyku v zatáčce dostalo do protisměru, kde do jeho boku čelně narazil osobní Ford. Následkem střetu byl zraněn řidič prvního vozu, který byl před příjezdem hasičů a zdravotníků vytažen z vozidla společnou pomocí kolemjedoucích řidičů. Po příjezdu Zdravotnické záchranné služby z Uherského Hradiště byl zraněný řidič naložen do sanitního vozu a převezen do nemocnice.

Hasiči na místě zajistili obě vozidla proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin na vozovku. Po vyšetření nehody policií pomohli hasiči s odklízením vraků a úklidem vozovky po dopravní nehodě.

Nehoda zablokovala jeden z jízdních pruhů a doprava musela být usměrňována hlídkou Policie ČR. Omezení v dopravě trvalo asi tři hodiny.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail