hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.6.2005

 aktuality


Pomoc hasičů u tragické dopravní nehody v Lípě

Dne 24.6.2005 ve 14:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě v Lípě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a později i speciálním protichemickým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 došlo k těžké dopravní nehodě mezi osobním autem Š Felicia Combi a nákladní soupravou s tahačem zn. Scania.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů zůstal řidič osobního auta nar. 1951, byt. Slavičín uvězněn uvnitř vraku. Hasiči ho s těžkým zraněním dostali ven a předali lékaři Zdravotnické záchranné služby Zlín. Ten konstatoval velmi těžká zranění neslučitelná s lidským životem a následně i smrt řidiče. Pokusy o jeho záchranu byly marné. Náraz do nákladního auta byl tak silný, že řidiče přes smrtí nezachránil ani bezpečnostní pás, kterým byl připoután.

Hasiči museli ošetřit vozovku po úniku většího množství provozních kapalin. Sorbenty byly zasypány skvrny od oleje i provozních náplní velkého tahače.

Dopravní nehoda způsobila uzavření průjezdnosti hlavní komunikace. Hlídky Policie ČR prováděly nejdříve úplný odklon dopravy a později řídily dopravu kyvadlově v jednom jízdním pruhu. V době šetření nehody se utvořila kolona z projíždějících kamionů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail