hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.6.2005

 aktuality


Rozsáhlý požár stohu u obce Korytná

Dne 28.6.2005 v 08:05 hod. byli hasiči informováni o požáru stohu u obce Korytná.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jednou cisternou, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Korytná a Strání. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na poli u obce došlo k rozsáhlému požáru stohu slámy, sena a pracovního stroje.

Hasiči rozvinuli vodní vedení a uhasili požár nakladače. Dalším proudem vody bylo zajištěno místo proti rozšíření požáru stohu, který se následně nechal pod dozorem vyhořet. Hořící pracovní stroj byl vytažen ze stohu pomocí ocelového lana a traktoru.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Šetřením bylo zjištěno, že u stohu prováděli zemědělci nakládku slámy pomocí pracovního stroje. V době, kdy zemědělci odjeli s naloženým nákladem do obce, došlo k požáru stohu od výfuku nevhodně odstaveného nakladače. Při návratu s prázdnou vlečkou si zemědělci všimli stoupajícího kouře a okamžitě zavolali hasiče. Způsobená škoda na zničeném materiálu byla vyčíslena na 10.000 Kč. Škoda na poškozeném pracovním stroji nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail