hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.6.2005

 aktuality


Požár skládky s bioodpadem u Buchlovic

Dne 29.6.2005 v 15:30 hod. byli hasiči informováni o požáru bioskládky u Buchlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jednou cisternou, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Buchlovic a Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru skládky s kompostovatelným materiálem a je nutný zásah většího rozsahu.

Požár skládky zachvátil několik set metrů kubických uloženého materiálu, který musel být postupně překládán speciálním nakladačem, a to za soustavného prolévání vodou a hašení požáru. Při náročném a dlouhotrvajícím zásahu se jednotky postupně prostřídaly se svou zásobou vody. Celý zásah byl ukončen po více než třech hodinách hasebních prací z proudnic a vodních lafet.

Požáry na této skládce nejsou nijak výjimečné a v různém rozsahu zde zasahujeme i několikrát ročně. V loňském roce to byl například požár trvající několik dnů. Požárem způsobené škody nejsou v těchto případech pro potřeby hasičů vyčísleny.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail