hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.7.2005

 aktuality


Požár střechy a půdy rodinného domu v Divnicích

Dne 1.7.2005 ve 14:05 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Divnice.

Na místo vyjely tři jednotky profesionálních hasičů ze Slavičína, Valašských Klobouk a Zlína, které posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Slavičín a Divnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru střechy a půdy rodinného domu.

Hasiči na půdu natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár se jim podařilo rychle lokalizovat. Dalších několik proudů bylo vedeno k domu zvenku, odkud byl prováděn zásah na ochlazování střechy. Zásahem hasiči zabránili rozšíření požáru na obytnou část domu. Při hašení použily jednotky uvnitř domu minimum vody, která se tak nedostala do spodních pater a byly uchráněny další hodnoty majitelů. Přijíždějící jednotky profesionálních hasičů se postupně střídaly ve vyklízení věcí z půdy a v postupném dohašování prohořívajících trámů střechy.

V silně zakouřeném prostoru půdy museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích. Zadýmení způsobily především hořící textilie, které byly postupně rozebírány a vyhazovány ven. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Jako příčina vzniku požáru byla zjištěna technická závada v elektroinstalaci anténního zesilovače. Požár zničil kompletní dřevěnou střešní konstrukci, krytinu a značnou část uskladněných věcí na půdě. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 100.000 Kč.

Po skončení všech zásahových prací na místě musel majitel navíc řešit i problém se zakrytím střechy před blížící se bouřkou. Dobrovolní hasiči mu pomáhali s vyklízením půdy a pravděpodobně pomohou i s přeplachtováním střechy.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail