hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.7.2005

 aktuality


Deštivý a větrný začátek víkendu způsobil problémy

Deštivý a větrný začátek víkendu si vyžádal v kraji několik výjezdů profesionálních hasičů. Nejčastěji šlo o zásahy na odstranění překážek v průjezdnosti komunikací a v jednom případě byl zavalen stromem osobní automobil.

Dne 2.7.2005 v 17:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odstranění spadlého stromu v Napajedlích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na Nábřeží došlo vlivem větru k pádu silného stromu na zaparkovaný osobní automobil. zn. Ford Escort.

Hasiči strom postupně rozřezali a uvolnili zátěž kmene na osobním autě. Strom spadl na přední část vozu a po jeho odstranění bylo zjištěno, že vůz není nijak vážně poškozen.

Dne 2.7.2005 v 09:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odstranění spadlého stromu přes vozovku a elektrické vedení u obce Salaš. Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště provedla rychlý zákrok motorovou pilou ke zprůjezdnění silnice a zabránění vzniku požáru.

Dne 2.7.2005 v 03:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odstranění spadlého stromu na silnici u Petrůvky. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic, která zjistila, že přes celou vozovku leží vzrostlý jehličnan. Hasiči strom rozřezali, uklidili a vozovku uvolnili k průjezdu. Na místě řídila dopravu hlídka policie.

Dne 1.7.2005 v 17:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odstranění spadlého stromu u Bohuslavic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Březnice a Bohuslavice u Zlína, došlo k pádu velkého stromu na vozovku. Strom zabíral téměř celou šířku silnice, čímž byla velmi ztížena průjezdnost.

Pomocí motorové pily byl celý strom rozřezán a hasiči uklizen mimo komunikaci. Po dobu likvidačních prací zasahovala na místě také hlídka policie, která kyvadlově regulovala dopravu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail