hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.7.2005

 aktuality


Mistrovství ČR v požárním sportu v Hradci Králové

Ve dnech 1.a 2. července 2005 se v Hradci Králové uskutečnilo XXXIV. Mistrovství HZS ČR v požárním sportu.

Zlínský kraj reprezentovalo družstvo Územního odboru Uherské Hradiště ve složení Pavel Sádecký, Martin Šesták, Martin Medek, Miloš Rozum, Pavel Abrhám, Roman Novosad, Dušan Straňák a Přemysl Duda. Zraněného Františka Omelku nahradil zlínský Štefan Hrtús.
 
Od první disciplíny, kterou byl běh na 100m s překážkami, bojovalo naše družstvo o vytoužené místo na stupních vítězů. V průběhu celé soutěže se reprezentanti našeho kraje drželi na krásném čtvrtém místě. O celkovém pořadí však rozhoduje vždy závěrečná disciplína požární útok. Zde byly ambice našeho družstva vysoké. Je to naše parádní disciplína, ve které jsme na loňském mistrovství ČR získali titul v novém českém rekordu.

Tentokrát se k nám štěstí obrátilo zády. I přesto, že jsme útok rozběhli skvěle, došlo k malé sportovní tragédii. A to když při průtoku vody hadicovým vedením došlo k rozpojení hadice na rozdělovači. Všechny šance na obhajobu zlatých medailí se rozplynuly stejně jako boj o co nejlepší umístění v celkovém pořadí.

Za odvedené výkony ve velmi kvalitní a vyrovnané soutěži si přesto naši borci zaslouží uznání.
Štafetu na 4 x 100 m, ve složení Šesták, Abrhám, Sádecký a Medek, dělil jen krůček od bronzové medaile. Zlínský kraj se ale na stupně vítězů přece jen dostal. Pro stříbro z běhu na 100 m překážek (16,58 s) a bronz ve dvojboji si vystoupil náš nejúspěšnější závodník a reprezentant ČR Pavel Sádecký. Ten byl také na základě výborných výkonů nominován na mezinárodní hasičskou olympiádu CTIF, která se koná ve dnech 20.-23.7. v Chorvatském Varaždinu.

z podkladů trenéra Ivana Resslera...

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail