hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.7.2005

 aktuality


Pomoc hasičů při dopravní nehodě auta a vlaku u Ostrožské Nové Vsi

Dne 5.7.2005 ve 21:47 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě osobního auta a vlaku u Ostrožské Nové Vsi.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka profesionálních hasičů podniku ČD. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu u lázní v Ostrožské Nové Vsi, došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Opel a osobním motorovým vlakem.

Podle zjištěných informací nehodě údajně předcházela situace, při které se dvě osobní auta vzájemně vyhýbala na železničním přejezdu. Vozidlo zn. Opel se při vyhýbání dostalo mimo přejezd do kolejiště, kde zůstalo zaklíněno. Řidiči se už z kolejiště nepodařilo vyjet a ani další pomoc o vytažení druhým autem nebyla účinná. Před přijíždějícím vlakem stačil řidič opustit vozidlo, ale střetu již zabránit nedokázal.

Vlak narazil do osobního auta, které tlačil po kolejišti na náraznících do úplného zastavení dalších asi 200 metrů. Vozidlo bylo nárazem značně poškozeno a celkové škody na autě i vlaku byly odhadnuty na 240.000 Kč. Při nárazu nedošlo ani k žádnému zranění osob ve vlaku.

Hasiči zajistili poškozené vozidlo proti úniku provozních kapalin a olejů. Po zadokumentování nehody policií byl vrak auta vyproštěn speciální technikou a odtažen mimo kolejiště.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail