hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.7.2005

 aktuality


Požár osobního auta u Dolní Bečvy

Dne 8.7.2005 v 06:55 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Dolní Bečva.

Na místo vyjela jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Rožnov pod Radhoštěm s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici do Dolní Bečvy, došlo k požáru osobního auta zn. Peugeot 406.

Při příjezdu hasičů byl celý motorový prostor v plamenech. Hasiči požár bleskově uhasili a zabránili jeho rozšíření na celý vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě z Rožnova p. Radhoštěm nejdříve ucítil ve voze divný zápach. Po chvilce vypnula elektrická kontrolní signalizace auta a přestaly fungovat brzdy. Na ruční brzdu se mu podařilo vozidlo zastavit u cesty a po vystoupení spatřil pod kapotou plameny. Okamžitě volal na tísňovou linku policie, protože si ve stresu popletl telefonní číslo hasičů. Policie vzápětí informovala jednotku v Rožnově pod Radhoštěm, a ta vyjela k zásahu. Požár zcela zničil motorový prostor osobního auta a způsobené škody byly odhadnuty na 100.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty ve výši sto tisíc korun. 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail